sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Listailua

Laitetaan heti perään seuraava postaus.
Tällaista listaa olen miettinyt Turku Fanaticiin:

PRIMARY DETACHMENT: Space Marines (Raven Guard)
HQ 1 - Warlord : Chapter Master, Artificer Armour, Space Marine Bike, Power Fist, The Shield Eternal [245]
Elite 1: Sternguard Veteran Squad, 2 Plasma gun, 3 Combi-Plasma in Transport 1 [180]
Troop 1: Tactical Squad, Plasma Gun, Combi-Plasma, Melta bombs in Transport 2 [100]
Troop 2: Tactical Squad, Plasma Gun, Combi-Plasma in transport 3 [95]
Troop 3: Bike Squad, 2 additional Space Marine Bikers, 2 Grav-Guns, Combi-Grav [150]
HS1: Thunderfire Cannon [100]
Transport 1: Rhino [35]
Transport 2: Rhino [35]
Transport 3: Rhino [35]
DETACHMENT TOTAL: 975

ALLIED DETACHMENT: Space Marines (Ultramarines)
HQ1: Tigurius [165]
Troop 1: Scout Squad, Bolters in transport 1 [55]
HS1: Centurion Devastator Squad, Grav-Cannons and Grav-Amps, Omniscope, [260]
Transport 1: Land Speeder Storm [45]

DETACHMENT TOTAL: 525
ARMY TOTAL: 1500

Pointtina on siis käydä aggressiivisesti kaverin nenille mikäli saan ekan vuoron. Rhinot ihan depoalueen reunalle josta scouttaillaan (RV Chapter Tactics) sit täysiä eteenpäin. Siitä sitten plasmaa niskaan kaikella mikä irtoaa. CM tulee bikejen kanssa perästä ja käy harjaamassa assaultissa jo heikennetyt ryhmät pois. Ainakin teoriassa. TFC on listassa mukana tuomassa ulottuvuutta ampuseen ja saahan sillä härnättyä heikosti haarniskoituja vastustajan joukkoja.

Ally detuna toimii Ultrat ihan puhtaasti Tigrun takia. Tigru on tässä listassa ainoa, mikä saa sentsoja vähän suojaan ja ryhmä toimii eräänlaisena mini-deathstarina. Sentsat on kyllä melko arkoina kun niille ei oo mitään transporttia ja joutuu footsloggaamaan. Haluisin niille missilet mukaan, mut pisteet ei anna periksi.
Scoutit tuo allyyn mukaan vähän liikkuvuuta outflankkaamalla reserveistä.

Listassa ei oo hirveän montaa figua, mutta Objesecciä löytyy ihan mukavasti (jos siitä nyt on niin kamalasti hyötyä).

Muutaman matsin oon kerennyt tällä pelata, ekassa tuli voitto neljän dreadknightin, kahden libran ja kahden termarisquadin listaa vastaan. Toka matsi meni wipellä vastustajan aika hemmetin tiukalle Tau-armeijalle. Tein siinä matsissa kyllä pari aika tyhmää mokaa (sentsojen depottaminen nurkkaan...) ja mun CM otti niskaansa ehkä seitsemän woundia ennenkuin kupsahti. Kolmas matsi oli samaa GK listaa vastaan kuin eka mats (eri pelaaja sentään) ja siinä tuli tukkaan 14-6. Siinäkin tuli vähä hölmöiltyä, mutta mogista oppii.

Parannusehdotuksia listaa varten otetaan vastaan!

-Riku-

Opening Salvo

Tervehdys kaikille! Tämän blogin tarkoituksena on vähän kuvata sitä matkaa, jota kuljen Warhammer 40K:n maailmassa. Tulen lisäilemään kuvia omista figuistani, kertomuksia matseista, mielipiteitä ja tuntemuksia yksiköistä ja omasta kehittymisestäni pelaajana. Lisäksi pyrin kirjoittelemaan jonkinlaisia raportteja peleistä, joita pelaan. Vähän taustaa itsestäni: Pelasin nelkkaria joskus nuorempana hyvinkin fluffillisesti, en tajunnut mitään listojen rakentamisesta ja armeijat koostuivatkin pääasiassa niistä figuista, jotka sain ostettua viikkorahoillani. Alunperin harrastin vain Fabaa, mutta nelkkari-innostuksen myötä jäi faba täysin paitsioon. Harrastus loppui teini-ikään tullessa kun musahommat ja tytöt rupesivat kiinnostamaan enemmän. Onneksi palasin figupelien maailmaan noin vuosi sitten. Olin aivan ymmälläni kun pelissä oli lentokoneita ja jäätävän kokoisia figuja (Wraithknight esmes). Kaaos kutsui taas vahvasti ja lähdinkin rakentamaan uutta kaaosarmeijaa itselleni. Tarkoitus oli alunperin jatkaa fluffimeiningeissä, mutta pikkuhiljaa rupesi kilpailullinen pelaaminen kiinnostamaan aina vain enemmän. Siirryin tässä hiljattain pelaamaan Space Marine codexilla, ja se vaikuttaa ainakin alkuun huomattavasti mukavammalta pelata kuin CSM Codex ja todella monipuoliselta. Figuilun lisäksi availen äänijänteitäni parissa Death Metal-bändissä, tuotan elektronista musiikkia ja räppiä. Muutenkin eri median alat kiinnostaa paljon, ja suuri osa vapaa-ajasta kuluu leffoja ja sarjoja katsellessa, sarjakuvia lukiessa, konsopelejä pelaillen ja kaikenlaisten tekstien kirjoittelun parissa. Koitan välillä myös tehdä jotain kuntoiluun liittyvää ettei kaikki vapaa-aika kuluisi neljän seinän sisällä nörttihommia puuhaamassa. Vähän lähti lapasesta tämäkin pätkä, mutta lähtekööt! Toivottavasti jengiä jaksaa kiinnostaa. Heittäkää kommentteja ja mielipiteitä teksteihin! -Riku-