keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Jatkosota!

Tervehdys,

Edellisestä merkinnästä on kulunut jo hetki ja elämä on estänyt kirjoittamasta. Tai oikeastaan jaksaminen. Mutta nyt pientä stooria Jatkosota-turnauksesta, jossa taistelin itseni sijalle 13. Paras suoritus tähän mennessä, vaikka matsit menivätkin tasolle ihan ok.

Vedin seuraavanlaisella listalla, jota tuli koko syksy ja alkutalvi hitsattua:


Army Primary Detachment Type and Codex: Combined Arms Detachment, Codex: Space Marines (White Scars)
Army Secondary Detachment Type and Codex: Allied Detachment, Codex: Dark Angels

PRIMARY DETACHMENT
HQ1 - Warlord : Chapter Master (130) Artificer Armour (20) Power Fist (25) The Shield Eternal (50) Space Marine Bike (20) Digital Weapons (10) [255]
HQ2: Chapter Master (130) Artificer Armour (20) Power Fist (25) Storm Shield (15) Space Marine Bike (20) [210]
Troop1: Bike Squad (63) 2 Additional Bikers (42) 2 x Gravgun (30) Combi-Grav (10) [145]
Troop2: Bike Squad (63) 2 Additional Bikers (42) 2 x Gravgun (30) Combi-Grav (10) [145]
Troop3: Bike Squad (63) 2 Additional Bikers (42) 2 x Meltagun (20) Combi-Melta (10) Melta Bombs (5) [140]
Troop4: Bike Squad (63) 2 Additional Bikers (42) 2 x Meltagun (20) Combi-Melta (10) Melta Bombs (5) [140]
FA1: Stormtalon Gunship (110) Skyhammer Missile Launcher (15) [125]
FA2: Stormtalon Gunship (110) Skyhammer Missile Launcher (15) [125]
HS1: Thunderfire Cannon (100) [100]
DETACHMENT TOTAL: 1 385
SECONDARY DETACHMENT
HQ1a: Librarian (65) Mastery Level 2 (35) Space Marine Bike (20) Powerfield Generator (30) Auspex (5) Melta Bombs (5) [160]
HQ1b: Ravenwing Command Squad (120) 2 Additional Black Knights (80) Ravenwing Grenade Launcher (0) Apothecary (30) Ravenwing Company Banner (15) [245]
Troop1:  Scout Squad (60) Sniper Rifles (0) [60]
DETACHMENT TOTAL: 465
ARMY TOTAL: 1850

Eli lista on vain snadisti muokkanut uuteen uskoon.
Lähdin turnaukseen luottavaisin mielin, olinhan pelannut lähes samaa listaa Turku Fanaticista lähtien ja treenimatseja oli alla useita. Lista oli siis tuttuakin tutumpi ja tiesin mitä kaikki tekee. Koska turnauksesta on jonkin aikaa, tulen kirjoittamaan matseista entistäkin vähemmän.

Ensimmäiseksi vastustajaksi valikoitui Timo Oravala ja tämän upeat Blood Angelit GK-liittolaisineen. Timo oli pelikaverina todella mukavaa seuraa vaikka noppatuuri suosikin minua. Myös Army Transportin pohjalle unohtunut Storm Raven teki pelistä vähän hankalemman Timolle... Loppupeleissä nasta peli ja sopivan leppoisa turnauksen ekaksi peliksi.
Voitin pelin 18-2. Olisin saanut 20-0 tuloksen, mutta yritin taktikoida jättämällä Linebreakerin ottamatta. Näin sain 18 pistettä ja toivoin ettei tokalle kierrokselle tule vastaan kaikista kovimpia vastustajia. Tämä kuitenkin kostautui.

Seuraavana nimittäin tulikin vastaan Teemu Juselius, arkkiviholliseni numero kaksi. Oli aiemmat pelit voittanut joten olin nytkin luottavainen. Teemulla oli suhteellisen näppärä Super Friends-lista joka podasi. Sain näkymättömyyde ja InfilTraitin ja Teemu laittoi mut pelaamaan ekan vuoron tyhjää pöytää vastaan. Infiltratesin joukkojani ympäri kenttää objeille ja scouttasin prätkästaran keskelle bostailemaan. Pari ekaa vuoroa oli tiukkaa, sit falesin invisin ja kaikki meni paskaks. 20-0 Teemulle.
Olisin varmasti ottanut turpaan vaikken olis mokannut näkymättömyyttä (8 noppaa, yks onnistuminen...), muttat kaikki pisteet jotka olisin saanut heruteltua, olisivat kelvanneet.

Kolmantena tuli vastaan Tapio Apajalahden kauniit Blood Angelit. Kalja rupesi maistumaan. Peli rupesi huononemaan. Tapsa sait mut vedettyä ihan täysin pois omalta deplolta ja pelasin muutenkin suoraan sanottuna ihan paskasti. Tapsa on veteraani joka kyllä tietää mitä pitää tehdä. 20-0 turpaan tästäkin.

Ekan päivän jälkeen tilanne oli huono. Paikkaa Triadiin ei kyllä varmana heltiäisi ja se oli kuitenkin (etäisenä) tavoitteena turnaukseen lähtiessä. Onneksi lähdettiin sitten porukalla illanviettoon ja suuri määrä viinaa vei pahan mielen pois. Oli ehkä vähän liiankin hauskaa...

Koska neljännen pelin alussa olin vielä humalassa. Vastassa oli Matti Alasen GK-lista. Ei oikeestaan mitään sanottavaa pelistä, sen verran yhteensulautuneita kaikki vuorot. Voitin pelin lopulta 20-0 kun Masa luovutti.

Vika matsi olikin sitten vähän mielenkiintoisempi. Lounastauolla nautittu kinkkibuffa + sushi-kombo oli saanut olon hyväksi. Vastaan tulivat Dark Eldarit ja matsi oli turnauksen ainoa, jossa en pelannut jonkinlaisia marineita vastaan.
Koska skenuna oli relic lähdin heti pelin alusta sitä hakemaan. Deplosin niin levälleen kuin Vanguard strike antoi, scouttasin hakemaan rellun ekalla ja pysyin staralla koko pelin melkein siinä. Mallupisteitä ropisi pari ekaa vuoroa aika kivasti ja pyyhin aika mukavasti vastustajalta tavaraa pois.
Webway portaalista ropisi jotain kummallisia lisko-otuksia, medusoja ja archon mun staran taakse tarkoituksenaan murhata se. Seuraavat pari vuoroa tappelin ja ammuin vastustajan staraa ja hänen todella raivostuttava Archon 2++ invun kanssa ei vaan suostunut kuolemaan kuin vasta neljännessä klosisrundissa. Loppupeleissä kaveri kiri malluissa ohi, mutta mä voitin Eternal Warin ja secondaryt meni tasan. 12-8 mulle.

Mitä jäi käteen? 13. sija, 50/100 pelipistettä ja kolme voittoa. Sarjassamme ihan OK.
Listan suhteen kaksi Storm Talonia on liikaa. Toinen niistä vaihtuu yhdeksi prätkäsquadiksi graveilla, jotka tuovat reilusti lisää liikkuvuutta ja mobiilia tuhovoimaa kentälle.

Loppuun vielä tunnustus: en ole koskenut marineihin Jatkosodan jälkeen. On tullut pelattua hieman erilaista armeijaa Turku Fanaticin tiimiturnausta varten, jossa pelaan Jatkosodan voittajan Joonas Nevan ja viidenneksi sijoittuneen Pekka Koskivirran kanssa samassa tiimissä.
Tästä lisää myöhemmin!